Οι λεκάνες τουαλέτας είναι σίγουρα από τα πιο πρακτικά κομμάτια ενός μπάνιου! Ωστόσο, η επιλογή της δεν στηρίζεται μόνο στο πρακτικό κομμάτι, αλλά και στην διακοσμητική όψη που δίνει στο τελικό αποτέλεσμα του μπάνιου.
 
Σίγουρα το σημείο εκκίνησης της επιλογής μας είναι ο σχεδιασμός και η τιμή. Παρ' όλα αυτά, καλό είναι να προσέχουμε ορισμένα σημεία, ώστε να συνδυάσουμε την πρακτικότητα, το σχεδιασμό, καθώς και την λειτουργικότητα και την απόδοση.

 
Υπάρχουν πολλά σημεία που χαρακτηρίζουν τις λεκάνες τουαλέτας, ωστόσο θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τρία από αυτά ως βασικά, όπου σίγουρα προτεραιότητα έχει ο καλός καθαρισμός της επιφάνειας. Το ξέπλυμα της λεκάνης γίνεται μέσα των μικρών οπών εκροής νερού που βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος, εκεί όπου φθάνει το νερό που έρχεται από το καζανάκι. Όσο πιο πολλές είναι οι εκροές, τόσο πιο εύκολος είναι ο καθαρισμός, καθώς η επιφάνεια δέχεται μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για τη διάμετρο των οπών, όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο να το εξακριβώσουμε.
 
Ένας δεύτερος παράγοντας του καθαρισμού της λεκάνης είναι η επιφάνεια της, η οποία βοηθάει με δύο τρόπους στη καλή λειτουργία της. Πρώτον, ανάλογα με την επεξεργασία της επιφάνειας, μεταβάλλεται και η απόδοση στην κατακράτηση υπολλειμάτων κατά την έκπλυση. Δεύτερον, η μεγάλη εσωτερική επιφάνεια εγγυάται την καλύτερη λειτουργία του σιφωνιού. Πιο πρακτικά, όσο μεγαλύτερη η εσωτερική επιφάνεια, τόσο περισσότερο παραμένει το νερό πάνω της για την καλύτερη απομάκρυνση υπολλειμάτων, ενώ, απ' την άλλη, το νερό φεύγει πιο αργά προς το σιφώνι, επιτυγχάνοντας έτσι την καλύτερη κυκλοφορία στο εσωτερικό της λεκάνης.   

Πέρα από τον καθαρισμό, σε μια λεκάνη μπάνιου θα παρατηρήσουμε διαφορές στο άνοιγμα της τρύπας, όπου το νερό φεύγει προς το σιφώνι, αλλά και στη μεγάλη διάμετρο του ίδιου του σιφωνιού, καθώς και της επεξεργασίας του. Με άλλα λόγια, η κατασκευή του σιφωνιού συμμετέχει ενεργά στην ομαλή ροή του νερού προς την αποχέτευση, χωρίς να αντιμετωπίζουμε προβλήματα φραγής του σιφωνιού της λεκάνης μας.

Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούμε και στο καζανάκι, χωρίς ωστόσο να το θεωρήσουμε ως πρωταρχικό παράγοντα, καθώς στις περισσότερες λεκάνες χαμηλής πίεσης, τα καζανάκια συνοδεύονται με μηχανισμούς. Ωστόσο, οι υψηλής αποδοτικότητας μηχανισμοί εγγύωνται την ομαλή διοχέτευση νερού στη λεκάνη και επιπλέον, συμμετέχουν στην μέγιστη εξοικονόμηση νερού ανάλογα με τα λίτρα κατανάλωσης σε κάθε πάτημα.
 
S-BATH.gr - Όλα για το μπάνιο