Ο καθαρισμός της ντουζιέρας αποτελεί πάντα ένα από τα δυσκολότερα σημεία του μπάνιου, καθώς υπάρχουν πολλά διαφορετικά σημεία που χρειάζονται την προσοχή μας. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικό τον καθαρισμό της καμπίνας μας, εάν ακολουθήσουμε μερικά απλά σημεία. Τι θα λέγατε μάλιστα εάν χρησιμοποιήσουμε "σπιτικά" καθαριστικά, με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας και να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα ακόμα και από τα χημικά;
 
1) Ένα συχνό φαινόμενο, ανάλογα με το πλακάκι που έχουμε χρησιμοποιήσει στην ντουζιέρα μας, είναι οι "πιτσιλιές". Μπορούμε να τις περιορίσουμε, καθαρίζοντας ελαφρά τους τοίχους της ντουζιέρας μας με μία πετσέτα, έπειτα από κάθε χρήση.
 
2) Εάν οι πιτσιλιές επιμένουν, έχει να κάνει με το υλικό κατασκευής του πλακιδίου. Σ' αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε "ειδική" βοήθεια από υλικά που εμποδίζουν τη δημιουργία τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό, ψεκάζοντας τα πλακάκια με ένα ψεκαστήρι.
 
3) Εάν η καμπίνα σας είναι κλειστού τύπου, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη μούχλας, με τον καλό αερισμό της καμπίνας έπειτα από κάθε χρήση. Εάν η καμπίνα είναι ανοιχτή, δεν χάνουμε τίποτα να την αφήνουμε επίσης ανοιχτή, έπειτα από κάθε ντουζ, πετυχαίνοντας έτσι λίγο καλύτερη κυκλοφορία του αέρα.
 
4) Σε μπάνια με σκληρά νερά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την καθαρισμό της καμπίνας ντουζιέρας, ένα διάλυμμα από άσπρο ξύδι & νερό. Το άσπρο ξύδι είναι καλό να υπάρχει σε κάθε σπίτι, καθώς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό με τη μούχλα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για απολύμανση, καθάρισμα, γυάλισμα.
 
5) Επίσης, οι γυάλινες πόρτες της καμπίνας του μπάνιου σας, θα λάμψουν εάν τις καθαρίσετε με ένα απαλό σφουγγάρι βουτηγμένο σε άσπρο ξύδι.
 
TIP 1 Εάν σας ενοχλήσει η μυρωδιά του άσπρου ξυδιού, ρίξτε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο.
 
6) Χρησιμοποιήστε 1 φλιτζάνι μαλακτικού σε 1 λίτρο ζεστό νερό και μπορείτε πολύ εύκολα να καθαρίσετε τα σαπούνια που έχουν κολλήσει στις πόρτες ντουζιέρας.
 
7)  Για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τους λεκέδες του νερού από τα μεταλλικα πλαίσια της καμπίνας μπάνιου, χρησιμοποιήστε ως καθαριστικό το λαδολέμονο!
 
8) Όταν τα πλακάκια της ντουζιέρας χρειάζονται ένα πιο βαθύ & αποτελεσματικό καθαρισμό, ανοίξτε τη βρύση και αφήστε το νερό να τρέξει στη πιο ζεστή θερμοκρασία, ώστε να δημιουργηθεί ατμός. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι τρίψτε τους τοίχους με ένα μείγμα από σπιτικά υλικά (βλ. TIP 2), μέχρι να καθαρίσουν τελείως. Μετά τον καθαρισμό, ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
 
ΤIP 2: Μείγμα καθαρισμού από σπιτικά υλικά! Θα χρειαστείτε:
 
α) 1/2 φλιτζάνι Ξύδι
 
β)  1 φλιτζάνι Αμμωνίας
 
γ) 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
 
δ) 1 λίτρο ζεστό νερό
 
Ανακατέψτε προσεκτικά σε ένα λεκανάκι & χρησιμοποιήστε για τον καθαρισμό των τοίχων της ντουζιέρας. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.
 
9) Ψεκάστε μία μικρή ποσότητα από βερνίκι επίπλων στα πλακάκια της ντουζιέρας για την πρόληψη της συσσώρευσης αλάτων & τη δημιουργία πιτσιλιών.

10) Χρησιμοποιήστε άσπρο ξύδι για τον καθαρισμό του ντους κεφαλής (πιάτο). Χρησιμοποιήστε μία παλιά οδοντόβουρτα & καθαρίστε σιγά σιγά τα σημεία εκροής του νερού. Σε περίπτωση, που είναι βουλωμένα, χρησιμποιήστε μία οδοντογλυφίδα, ένα συρματάκι, μία καρφίτσα ή ένα παγάκι!
 
 
S-BATH.gr - Όλα για το μπάνιο