Τετράγωνες, γωνιακές, με ανοιγόμενη ή συρόμενη πόρτα, διαφανές, με σεριγραφία ή αμμοβολή, σε πολλές διαστάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του μπάνιου, οι επιλογές είναι πολλές!

Οι έτοιμες καμπίνες ντουζ είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για να ανανεώσετε ή να δημιουργήσετε στο μπάνιο σας.
 
 
Τύποι σε Καμπίνες Μπάνιου
 
Η όψη της καμπίνας ντουζ προσδιορίζεται από τη γεωμετρία της βάσης: τετράγωνη, παραλληλόγραμμη, ημικυκλική. Οι διαστάσεις επιλέγονται με βάση τη διαθέσιμη επιφάνεια. Η γωνιακή ή η μπροστινή/πλάγια πρόσβαση εξαρτάται από τον σχεδιασμό του μπάνιου & την μελέτη για την ολική ή μερική ανακαίνισή του.
 
 
kampines_mpaniou_goniakesΚαμπίνες Γωνιακές Συρόμενες
Οι καμπίνες με άνοιγμα στην γωνία είναι σίγουρα η πιο ευρέως διαδεδομένη λύση, καθώς καλύπτει τις ανάγκες σε αρκετά μπάνια των σύγχρονων μπάνιων. Οι γωνιακές καμπίνες μπορούν να προσαρμοστούν σε πολλές διαστάσεις, ενώ το άνοιγμα τους προκύπτει από το άνοιγμα και των 2 πλευρών.
καμπινες_μπανιου_ανοιγομενεςΚαμπίνες Γωνιακές Ανοιγόμενες
Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο μεγαλύτερο άνοιγμα & εφόσον οι διαστάσεις του μπάνιου του επιτρέπουν, μπορεί να επιλεχθεί και μία Καμπίνα Μπάνιου Γωνιακή, αλλά με ανοιγόμενη πόρτα, η οποία θα προσφέρει μεγαλύτερο και πιο άνετο άνοιγμα κατά την καθημερίνη χρήση της.
 
 
 
 
καμπινες_μπανιου_τοιχο_τοιχοΚαμπίνες Ντουζιέρας από Τοίχο σε Τοίχο
Μία ευρέως διαδεδομένη λύση σε Καμπίνες Μπάνιου είναι οι Πόρτες Ντουζιέρας από τοίχο σε τοίχο. Εάν οι διαστάσεις του μπάνιου το επιτρέπουν, μπορεί να κλειστεί ένα κομμάτι του μπάνιου και να γίνει όλο ντουζιέρα. Οι Καμπίνες Τοίχο Τοίχο υπάρχουν επίσης σε πολλές διαστάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του μπάνιου.
 
 
 
 
κρυσταλλα_ντουζιερασΔιαχωριστικά Κρύσταλλα Ντουζιέρας
Μία ιδιαίτερα μοντέρνα λύση σε Καμπίνες Μπάνιου είναι τα Κρύσταλλα Μπάνιου. Πρακτικά, οριοθετείται ο χώρος της ντουζιέρας, αλλά χρησιμοποιείται ένα διαχωριστικό κομμάτι μόνο από την μία πλευρά της ντουζιέρας.


 
 
 
Εξοπλισμός καμπίνας ντουζ
 
Καμπίνα ντουζ
 
Οι έτοιμες καμπίνες ντους σε κιτ τοποθετούνται εύκολα σε ένα πρωινό. Είναι επιθυμητό να σταθεροποιήσετε τη καμπίνα ντους με τις ανάλογες βίδες στο τοίχο (σε σχέση με το βάρος της καμπίνας).
 
Οι καμπίνες αποτελούνται από τη βάση, τα πλαϊνά τζάμια ή ακρυλικά προστατευτικά, την πόρτα (μονή η διπλή, από κρύσταλλο ή ακρυλικό) καθώς και από τα προφίλ (αλουμίνιο χρωμέ ή λευκό).

 
krustalla_mpaniouΟι πόρτες είναι όλες ασφαλείας με πάχος από 5 έως 10 χιλιοστά. Ανάλογα με τα πάχος του κρυστάλλου χρησιμοποιούνται και τα ανάλογα προφίλ καθώς και οι μηχανισμοί.

Οι περισσότερες πόρτες διαθέτουν μαγνητικό κλείσιμο για να διασφαλίζετε το ασφαλές και στεγανό κλείσιμο της πόρτας ντους.